nieuws


Op de hoogte blijven. Schrijf u  hier in voor onze nieuwsbrief.

Bezoek ook onze facebookpagina op Fysio de Tolgaarde

nieuws

Op deze pagina vindt u informatie over fysiotherapie in het algemeen en gezondheid gerelateerde informatie.


Kind in Beweging

Kinderfysiotherapie, Sensorische Informatieverwerking en Psychomotorische Kindertherapie.

Kind In Beweging is een initiatief van Fysiotherapie de Tolgaarde (Paul Koekoek) en Marieke Kamphof, Kinderfysiotherapeut en Psychomotorisch kindertherapeut. Sanne van der Kamp en Marieke Kamphof zijn de kindertherapeuten, een fijn duo dat elkaar versterkt doordat ieder zijn eigen specialisaties heeft. lees verder

Meer


Nieuwsbrief juni 2018

De laatste nieuwsbrief staat online of u kunt de nieuwsbrief hier in pdf downloaden.

Meer


Algemene verordening gegevensbescherming

In het kader van de AVG(Algemene verordening gegevensbescherming) hebben we onze "privacy policy"veranderd. U kunt ze hier inzien

Meer


Nieuwsbrief maart 2018

De nieuwste Nieuwsbrief is weer uit. U kunt de nieuwsbrief online lezen of in pdf. Veel leesplezier

Meer


Verantwoord afvallen onder medische begeleiding

Afvallen onder begeleiding van een diëtiste en fysiotherapeut, in 12 weken werken aan uw doel voor een gezond en verantwoord beweeg en leefgedrag. Voor meer informatie en inschrijven, kunt u hier klikken.

Meer


Nieuwsbrief december 2017 Fysio de Tolgaarde en kerstgroet

De laatste nieuwsbrief staat weer online. Klik hier om de nieuwsbrief te openen. Of hier om de nieuwsbrief in pdf te openen

Meer


Nieuwsbrief consultatiebureau

De nieuwsbrief voor de consultatiebureau artsen staat online. Om de brief te lezen klik hier

Meer


Anouk geslaagd voor hercertificering dry needling

Anouk is geslaagd voor haar hercertificering voor Dry Needling. Anouk mag weer drie jaar lang haar specialisatie haar uitvoeren. We feliciteren haar via deze weg met het behalen van deze prestatie.

Voor meer informatie over dry needling klik hier.


Nieuwsbrief Kinderfysiotherapie oktober 2017

Nieuws over onze kinderfysiotherapeuten Sanne en Marieke. Lees hier!

Meer


Nieuwsbrief zomer 2017

De laatste nieuwsbrief staat weer online. U kunt de nieuwsbrief ook hier lezen!

Meer


Nieuwsbrief mei 2017

Hier kunt u online de nieuwsbrief lezen. Ook kunt u de nieuwsbrief in pdf inzien

Meer


Nieuwsbrief december 2016
Namens alle medewerkers wensen wij u een fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig 2017!

Hier kunt u online de laatste nieuwsbrief lezen. Met informatie over verzekeringen!

Ook beschikbaar in pdf


Nieuwsbrief oktober 2016
Lees hier de laatste nieuwsbrief of online.


Nieuwsbrief juli 2016
Nieuwsbrief juli 2016 Fysio de TolgaardeMeer


Claudicatio Intermittens

De slagaders in uw benen voeren te weinig zuurstof aan voor de spieren die u gebruikt bij het lopen. Dit komt omdat deze slagaderen vernauwd zijn. Een vernauwing ontstaat door slagaderverkalking.

U heeft misschien wel gehoord dat u 'etalagebenen' heeft. Deze term is bedacht omdat patiënten zich een houding willen geven als zij noodgedwongen rusten. Zij kijken in de etalage van een winkel.
Waar komt de pijn in de benen vandaan?

De beenslagaders vervoeren zuurstofrijk bloed van het hart naar de benen. In de loop van de jaren kan slagaderverkalking (medische term: atherosclerose) vernauwingen of verstoppingen in de slagaders veroorzaken. Uiteindelijk kan er een flinke vernauwing ontstaan; een zogenaamde stenose. Op de plaats van de stenose kan er minder bloed passeren. Door de beschadiging en de trage stroomsnelheid van het bloed kunnen zich bij zo'n vernauwing gemakkelijk stolsels vormen. Zo'n stolsel kan een vat uiteindelijk geheel afsluiten, dit heet een occlusie. Bij inspanning van de beenspieren (lopen, rennen, traplopen) neemt de vraag naar zuurstofrijk bloed toe. Heeft u vernauwingen in de slagaders? Dan komt er te weinig bloed met zuurstof bij de spieren. Er ontstaat een zuurstoftekort in de spieren. Het zuurstoftekort veroorzaakt pijn in uw been. Met rust verdwijnt de pijn weer.

Wat doet de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut bespreekt uw klachten en met name uw (beperkte) bewegingsmogelijkheden. Ter ondersteuning maakt de fysiotherapeut gebruik van een aantal vragenlijsten. Voor het vaststellen van uw maximale loopafstand en conditie, doet u een test op de loopband. Dit onderzoek wordt gedurende de trainingsperiode regelmatig herhaald om het effect van de looptraining te bepalen. Op basis van de resultaten van de looptest en uw klachtenpatroon stelt de fysiotherapeut samen met u een persoonlijk trainingsschema op.
Voor meer informatie over de therapie kunt u dit document lezen. En hier kunt u meer lezen over de aandoening.


Nieuwsbrief februari 2016
De laatste nieuwsbrief staat weer online. U kunt de nieuwsbrief hier online lezen. Of hier in PDF.


Nieuwsbrief oktober 2015
De laatste nieuwsbrief is hier  of als PDF te lezen. Veel leesplezier.
Namens het teamvan Fysio de Tolgaarde


Lise Hock begint weer op 1 september
Onze Kinderfysiotherapeut Lise Hock begint weer.

Lise Hock heeft na de bevalling van hun dochter Noa een aantal weken zwangerschapsverlof gehad. Per 1 september is zij weer werkzaam als kinderfysiotherapeut. Hier zijn we natuurlijk erg blij mee.
We willen haar waarneemster Elsemiek heel erg bedanken voor de goed zorgen. En wie weet zien we haar nog een keer terug.
Het eerste project waar Lise zich op gaat richten is cool2bfit. Wij hopen een groep te starten in het najaar van 2015.


Nieuwe werknemer
Nieuwe werknemer

Vanaf 1 september 2015 zal Anouk de Haan bij ons werkzaam zijn als geriatrie fysiotherapeut io. We zijn zeer verheugd dat zij ons team zal komen versterken.


Sponsoring basisschool de Holm
Vandaag zijn er foto's gemaakt met een aantal kinderen van christelijke basisschool de Holm uit Leusden. Fysio de Tolgaarde heeft voor een aantal jaar zich verbonden aan de school middels de sponsoring van de schoolshirts.
Meer


Nieuwsbrief staat online
De laatste nieuwsbrief kunt u hier lezen. Veel leesplezier.Meer


Cool2Bfit


Overgewicht bij kinderen is een groeiend probleem in onze Nederlandse maatschappij. Een aanpak met sport, bewegen, gezond eten met adviezen en een gedragsmatige aanpak is bewezen effectief. 
Meer informatie kunt u hier vinden.Meer


Kaakklachten

Kaakklachten: TMD temporomandibulaire disfunctie, het niet goed functioneren van het kaakgewricht en omliggende structuren.Meer


Nieuwe openingstijden
Vanaf mei 2014 zijn we ook op maandagmiddag geopend. Jan Hendrik Vos werkt dan van 13.00 uur tot 17.00 uur. Ook hebben we op maandagmiddag van 14.00- 15.00 uur een medische fitness groep.Meer


Kinderfysiotherapie
In maart is er in Zicht op Leusden een artikel geplaatst over onze kinderfysiotherapeut Lise Hock. U kunt het artikel hier lezen.


Orofaciaal therapie
In het begin van dit jaar is er een artikel over orofaciaal therapie in de krant geplaatst. Het gehele artikel kunt u hier lezen


Goede zorgverzekering?
Uw zorgverzekering vergelijken kan u een hoop geld besparen. Via de unieke en onafhankelijke vergelijker van Zorgverzekeringwijzer.nl vindt u snel en eenvoudig de zorgverzekering die het beste aansluit op uw persoonlijke situatie. Op zoek naar informatie over een specifieke zorgvergoeding? In het overzicht zorgvergoedingen vindt u onder andere de vergoedingen fysiotherapie 2014 per zorgverzekering.


Artikel in de krant.
Op 3 oktober is er een artikel geplaatst in de regionale krant de Stentor over mijn specialisatie orofaciaal.
Artikel: Kiespijn? probeer de fysiotherapeut. Geplaatst in de Stentor 03 oktober 2013.


6 adviezen om het risico op blessures te verkleinen, wanneer je na de zomer weer begint gaan sporten!
Je kent het wel na een lekkere zomervakantie weer beginnen met sporten. Natuurlijk is het beter om tijdens de zomervakantie door te gaan met bewegen/ sporten. Maar dat komt er niet altijd van.

Hier zijn 6 tips om de kans op blessures te verkleinen.

Meer


Medische badminton screening

Badminton is een snelle sport die veel van je lichaam vraagt. Een goede techniek, genoeg kracht, goede reflexen en een goede coördinatie is daarbij belangrijk.

Vraagt u zich weleens af, is deze sport wel geschikt voor mij? Wat zijn mijn goede kanten en waar liggen mijn verbeterpunten? Zijn er risico’s op blessures?

Fysiotherapie de Tolgaarde biedt voor (nieuwe) leden van LBC een gratis screening aan.

Meer
 

Met sportieve groet,

Paul Koekoek

Master Fysio/Manueeltherapeut/Orofaciaaltherapeut 

 

Fysio de Tolgaarde heeft gedragsregels opgesteld om te voldoen aan de geldende regels betreffende persoonsgegevens. U kunt ze hier vinden.

afspraak maken


Om een afspraak te maken klikt u hier. Wij nemen dan contact met u op.

aktie


inloopspreekuur