nieuws


Op de hoogte blijven. Schrijf u  hier in voor onze nieuwsbrief.

Bezoek ook onze facebookpagina op Fysio de Tolgaarde

kinderfysiotherapie

 

Wanneer ga je naar een kinderfysiotherapeut?

Een kind moet nog van alles leren. Dit doen zij spelenderwijs. Door te bewegen en te spelen ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat vanzelf en bijna ongemerkt. Maar bij sommige kinderen duurt het langer of wijkt de ontwikkeling af van wat gebruikelijk is. Op school uit dit zich vaak tijdens gymlessen of met fijnmotorische taken zoals schrijven. Door oefening kan jouw kind leren om de vaardigheden toch onder de knie te krijgen of juist met minder mogelijkheden toch zo optimaal mogelijk te functioneren.

Het onderdeel kinderfysio van Fysiotherapeutenpraktijk de Tolgaarde is het domein van Sanne van der Kamp en Marieke Kamphof.

Sanne is in de basis kinderfysiotherapeute en werkt enorm vanuit haar gevoel en liefde voor kinderen. Een hele goede combinatie die altijd het kind voorop stelt en resultaat geeft.

Marieke werkt op het snijvlak van kinderfysiotherapie en psychologie door het geven van psychomotorische therapie. In de basis is ook zij kinderfysiotherapeute.

Superfijn, zo’n duo dat elkaar versterkt op het vlak waar ze overlappen, en dat tegelijkertijd meer kan doen door de eigen specialisatie. Hiermee kan Fysio de Tolgaarde nog meer kinderen – op de juiste manier en efficiënter – helpen. Of jouw kind nu een motorische of orthopedische klacht heeft, een schrijfprobleem, snel overprikkeld, wat onhandig in bewegen is, zich niet goed weet te verwoorden, sociaal minder vaardig is of probleemgedrag vertoont, het zijn allemaal indicaties waar Fysio de Tolgaarde wat mee kan. Loop de rol van een kindertherapeut niet te snel voorbij. Op heel veel vlakken in de ontwikkeling van een kind kunnen wij helpen. Laat ons meekijken en meedenken, en vanuit daar al dan niet een behandeltraject starten. Neem contact op voor meer info. Of maak gelijk een afspraak voor een kennismaking.


Graag tot ziens bij ons in de praktijk!
Sanne van de Kamp en Marieke Kamphof
Kinderfysiotherapeuten van de Tolgaarde
kinderfysio@fysio-tolgaarde.nl
T 033 – 494 79 63

Hoe werken wij?
In onze praktijk werken we hulpvraag gericht. Dat betekent dat de vraag van de ouder en (indien mogelijk) de vraag van het kind centraal staan bij de therapie. Wat zijn de problemen en de wensen rondom de ontwikkeling van het kind? Een goede samenwerking tussen ouder(s) en therapeut is hierin van groot belang. Na een kennismaking kunnen we bepalen of een behandeltraject nodig is. We geven advies voor eventuele oefeningen thuis en wijzen daarnaast ook op mogelijke vergoedingen vanuit de zorgverzekering.

Waarom naar Kinderfysio de Tolgaarde?
- Kleine of grote klachten, kinderfysio' s Marieke en Sanne nemen ze allemaal serieus!
- Wij gaan voor maatwerk. Ja, er zijn kinderen met dezelfde klachten, maar toch is ieder kind anders.
   En daar zijn kinderfysio' s Sanne en Marieke zich heel erg van bewust
- Sanne en Marieke kunnen ‘haar’ kinderen altijd verder helpen. Maak een afspraak en ervaar het zelf
- Denk niet gelijk aan een heel behandeltraject. Met onze hulp is observeren, concluderen en oefeningen(thuis) doen soms al voldoende
- Kinderfysio de Tolgaarde is onderdeel van een kleinschalige, multidisciplinaire praktijk én gezondheidscentrum. Praktisch en efficiënt voor iedereen, fijn hè?
- Baby’s behandelen doet fysio de Tolgaarde aan huis. Dan blijven ze lekker in hun vertrouwde omgeving.
  We leren de ouders oefeningen uit te voeren. Dat werkt het beste voor de baby!

Meer weten over kinderfysiotherapie? link naar www.nvfk.nl

Contact

kinderfysio@fysio-tolgaarde.nl
T 033 – 494 79 63

 

 

Fysio de Tolgaarde heeft gedragsregels opgesteld om te voldoen aan de geldende regels betreffende persoonsgegevens. U kunt ze hier vinden.

afspraak maken


Om een afspraak te maken klikt u hier. Wij nemen dan contact met u op.

aktie


inloopspreekuur