nieuws


Op de hoogte blijven. Schrijf u  hier in voor onze nieuwsbrief.

Bezoek ook onze facebookpagina op Fysio de Tolgaarde

Kinderfysiotherapeut Marieke Kamphof

Mijn naam is Marieke Kamphof. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen van 21, 19 en 15 jaar. Naast kinderfysiotherapeut ben ik psychomotorisch kindertherapeut en sensorisch integratietherapeut. Door deze opleidingen en aanvullende scholingen ben ik in staat om motorische- en neuropsychologische kennis te combineren met kennis over gedrag en opvoeding.

Na gewerkt te hebben als kinderfysiotherapeute in een ziekenhuis, op scholen (basis en speciaal onderwijs ) , in een gezondheidscentrum en in een praktijk werk ik de afgelopen jaren in multidisciplinaire (kinder)centra.

Kinderen die vastlopen in hun ontwikkeling laten dit zien in hun lijf en / of in hun gedrag. Binnen de therapie ontdekt het kind bewegend en spelend zijn eigen mogelijkheden en  leert nieuwe vaardigheden en/ of gedragspatronen aan. Het kind leert de ervaring te vertalen naar een oplossing voor zijn probleem op het gebied van bewegen, prikkelverwerking of  op sociaal-emotioneel gebied. Enkele voorbeelden:  Hoe kan ik anders omgaan met iets dat ik moeilijk vind of niet kan? Hoe leer ik fietsen of netjes schrijven? Hoe ga ik om met lichamelijke pijnklachten? Hoe ga ik om met spanning, angst, verdriet of boosheid?

Ik gebruik een breed aanbod aan therapeutische middelen: bewegen, non-verbaal en lichaamsgericht spel, sensorische spelmaterialen, tekenen, praten, spelen of muziek maken. Binnen mijn behandeling houd ik rekening met de ontwikkelingsfase en belevingswereld van het kind, de gezinssituatie en de schoolfase. Samenwerking met ouders, anderen uit de leefomgeving van het kind en met collega’s binnen het gezondheidscentrum zijn een belangrijk onderdeel van mijn behandeling

Mijn visie; “Door de eigenheid van ieder kind te accepteren en in te spelen op de behoeften en gevoelens van het kind kunnen kinderen leren en zich ontwikkelen”. Samen met u en uw kind probeer ik tot het beste resultaat te komen zodat uw kind zich weer met plezier beweegt.

In mijn vrije tijd houd ik van reizen, fietsen, wandelen, watersport, skiën en koken.

 

 Marieke Kamphof

 

Fysio de Tolgaarde heeft gedragsregels opgesteld om te voldoen aan de geldende regels betreffende persoonsgegevens. U kunt ze hier vinden.

afspraak maken


Om een afspraak te maken klikt u hier. Wij nemen dan contact met u op.

aktie


inloopspreekuur